Plegt Biodiesel - Zo werken wij


 Wij zijn inzamelpunt van frituurolie en -vetten in Nederland en Duitsland

Home Inzamelpunt Contact
Menu algemeen
Meer over ons bedrijf

Begin 2007 zijn we gestart met het voornemen om een biodiesel productiebedrijf te beginnen. Dit alles onder begeleiding van het Kansrijk Eigen Baas (KEB), project van het NIKOS (faculteit Universiteit Twente).

We hebben meerdere “geestverwanten” gevonden binnen het samenwerkingsverband van de Stichting Bio Energie Oost Nederland (BEON). Hierin nemen diverse bedrijven uit Overijssel en de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool deel. Wilt u meer weten? Ga dan naar de pagina met linken. Daarnaast werken we samen met Zelzius b.v. uit Denekamp en Ingrepro uit Borculo (algenkweker).

Om biodiesel te kunnen produceren heeft men grondstoffen nodig. Daarom zijn we in september 2007 begonnen met het inzamelen van frituurolie. In elke plaats worden daartoe 240 liter containers (Otto’s) geplaatst bij supermarkten waar de mensen hun gebruikte olie in flessen en bussen kunnen inleveren. Daarnaast zamelen we in bij horecabedrijven en vishandelaren, patat- en chipsproducenten en andere bedrijven waar plantaardige olie wordt gebruikt c.q. verwerkt.

Van de ingezamelde plantaardige oliën wordt biodiesel gemaakt. In de Europese Unie is men namelijk verplicht om de gangbare dieselolie met een bepaald percentage bij te mengen met biodiesel.

Medio juni 2008 hebben we in onze toenmalige vestiging in Weerselo een smeltinstallatie van frituurolie en -vet in gebruik genomen. Inmiddels zijn we uit ons jasje gegroeid en zijn door ruimtegebrek verhuist naar een andere locatie. Momenteel zijn we gevestigd aan de Havenkade in Hengelo.

Wij werken alleen maar met 2e generatie grondstoffen. We doen dus niet mee aan het verdringen van de voedselindustrie en de natuur waar zoveel over wordt gesproken en geschreven.

Naast frituurolie gaan we binnenkort olie uit algen winnen om als grondstof te dienen. Hiervoor werken we samen met Ingrepro uit Borculo, de Universiteit Twente, Twence, Zelzius b.v. en BTG (Biomass Technologie Group).
Plegt Biodiesel
Harp 25
7651 HA Tubbergen
Telefoon: 0546-800776
Mobiel: 06-36303294

Kamer van Koophandel: 08.157.882

Ons VIHB nummer is: OV511146VIHB

     © Plegt Biodiesel 2012  |  Disclaimer Home  |   Nieuws  |   Inzamelpunt  |   Inloggen  |   Contact